Prima pagină > Nostalgii Urbane > Amintiri din Copilarie Ep. 30 – Seriale occidentale (Partea 3)

Amintiri din Copilarie Ep. 30 – Seriale occidentale (Partea 3)

„Sorell si fiul” („Sorrell and Son”)
Un serial BBC, a rulat în premieră în 1984, la noi cred ca a putut fi vizionat in ian.-feb. 1986. Nu am gasit alte informatii.

„In spatele usilor închise” („Washington: Behind Closed Doors”)
Drama politica ce a fost lansat in sept. 1977, in SUA, de compania ABC, se pare ca au fost 6 mini-serii, totalizand 720 min.

Bazat pe cartea „The Company” a lui John Ehrlichman (fost consilier al presedintelui Nixon si personaj cheie in afacerea „Watergate”) filmul , mult mai mult decât cartea, se desprinde din simpla istorisire a afacerii Watergate si a rolului jucat de Nixon, reusind sa creioneze jocurile politicienilor din toate timpurile, setea lor de putere si abilitatea lor de a calca orice lege si orice regula. Unul din cele mai bune seriale americane vazute (parere personala).

Dick Turpin
Drama TV realizată de televiziunea britanica, 4 sezoane care au totalizat 31 episoade/30 min. fiecare. Serialul a fost difuzat pentru prima data in Marea Britanie din ian. 1979 pana în martie 1982 si reda aventurile romantate ale unuia din cei mai celebri talhari britanici ai sec. XVIII. Nu stiu cand a rulat la noi, oricum nu mai am nici o amintire cu el.

Madigan
Serial politist realizat de NBC TV, avand la baza un film politist realizat in 1968. Un singur sezon, cu 6 apisoade a 90 min. fiecare, Richard Widmark in rolul sgt. Dan Madigan, un politist veteran new-yorkez, care ajunge sa investigheze niste cazuri in Europa. Difuzarea inaugurala in State a fost din sept. 1972 pana in feb. 1973.

„Ultimul caz al lui Brocks” (Brock’s Last Case)
De mentionat mai este si acest film realizat in 1973 fiind vorba de un film politist care il are in rolul principal pe acelasi Richard Widmark. Acesta joaca rolul unui politist din New York City care se retrage intr-o provincie din vestul tarii pentru a investiga un caz in care un Indian e acuzat de omor.

Vezi si Amintiri din Copilarie Ep. 25 – Seriale occidentale (Partea 2)

Vezi si Amintiri din Copilarie Ep. 24 – Seriale occidentale

 1. Dorin
  8 septembrie 2013 la 22:52

  Salut,caut un film sf,dat dupa revolutie la tv cu un tip care cu ajutorul la o pereche de ochelari de soare vedea cine este extraterestru sau om,toate cele bune!

  • 9 septembrie 2013 la 11:22

   Este vorba de filmul „They Live” din Anul 1988. Numai bine

 2. 16 septembrie 2013 la 12:58

  Imi aduc aminte bine de Dick Turpin, eram in generala. Se dadea duminica dimineata. Am pierdut ultimul episod pentru ca eram la Olimpiada… Deci trebuie sa fi fost prin 1980 sau 1981.

 3. 16 septembrie 2013 la 13:01

  Ultimul caz al lui Brock s-a difuzat in 1978 sau 1979. Imi aduc aminte pentru ca tatalui meu ii placea foarte mult Richard Widmark si se uita la toate filmele cu el.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: