Prima pagină > Aparte > Reclame subliminale

Reclame subliminale

Reclama subliminala este cea mai controversata metoda de publicitate si din cauza aceasta a fost si este interzisa in Marea Britanie si SUA. Este interzisa in sensul de „ban” sau „respingere”, adica nu sunt tolerate de catre societatile civile. Acest „Ban” sau interzicere s-a facut cu mult inainte sa se constate ca aceasta metoda de a vinde un produs este defapt una extrem de eficace, asa ca marele companii nu s-au lasat influentate si au continuat pana in zilele de astazi sa ascunda mesaje subliminale in toate formele de publicitate.

Publicitatea subliminala se bazeaza pe studiile cercetatorului american Jim Vicary din anul 1956. Acesta a colaborat cu cinematograful din New Jersey si a constatat ca reclamele care sunt plasate in timpul filmului, aparand pentru o sutime de secunde incat sa nu fie percepute decat de subconstient aduc o crestere de vanzari a produsului respectiv. Primul lui experiment de acest gen s-a legat doar de cateva cuvinte: „Hungry? Eat popcorn” and „Drink Coca Cola” adica „Tie foame?” „Mananca floricele” si „Bea cola”. Rezultatele l-au surprins chiar si pe cercetatorul american. Vanzarile la floricele au crescand in acele cinematografe cu 50% iar bauturile racoritoare cu 18%.

Fiindca acest subiect este unul extrem de vast si se leaga de mai multe lucruri precum metode de manipulare, modul de functionare a constientului si subconstientului, va las pe voi sa cercetati si cautati pe net. Eu am vrut doar sa va atrag atentia sau mai bine spus sa va starnesc interesul pentru acest subiect. Mai multe despre acest subiect gasiti si intr-un articol de pe site-ul Descopera.ro.

Vezi aici.

Reclama Bonux

Cumparati dero Bonux si vi se va imbunatati viata. Mesajul este adresat femeilor, dandu-le impresia ca daca vor cumpara dero Bonux, vor avea o viata sexuala mai activa.

 1. 23 decembrie 2010 la 23:06

  De ce spui ca reclama cu mesaje subliminale a fost interzisa in SUA si UK?

  • 24 decembrie 2010 la 16:52

   pentru ca asa este din cate stiu. Au fost interzise in sensul de „ban” / „respingere” insa nimeni nu respecta acesta „ban”. Am rectificat postu 😉

 2. Publicitaru'
  13 ianuarie 2011 la 14:49

  e foarte interesant acest subiect, insa doar pentru necunoscatori. eu lucrez intr-o agentie de publicitate si am studiat in facultate reclama subliminala. Ea exista dar nu la nivelul la care a fost testata de Jim Vicary. Jim a recunoscut mai tarziu ca a mintit in legatura cu studiul lui. e o intreaga explicatie care se bazeaza pe capacitatea de retinere si constientizare a unui mesaj(eu am invatzat pentru examene vreo doua carti de cate 400 de pagini…n-are rost acum…), intr-un anumit interval de timp….in rest…tare blogu’ continua…

  • 13 ianuarie 2011 la 15:00

   Da, pentru necunoscatori poate fi ceva palpitant si nou dar indiferent ca Jim Vicary a mintit cu experimentu sau nu, ideea principala ramane, lafel cum zici si tu reclamele subliminale exista, sunt, si influenteaza oamenii intrun mod incredibil. Iti pot da zeci de exemple dar sunt sigur ca le cunosti. Si eu lucrez in acelasi domeniu daia imi e greu sa vorbesc in contradictoriu cu tine pentru ca sigur nu ne-am contrazice. Uita-te te rog la filmuletu postat la final ca sa vezi la ce ma refer. Numai bine.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: