Prima pagină > Ridicol > Biserica o simpla afacere

Biserica o simpla afacere

Cand vorbim de biserica ne gandim in acelasi timp la decenta la spiritualitate si la modestie. Insa vremurile par sa se fi schimbat. Nici unul dintre aceste atribute nu pare sa mai faca parte din filozofia unora dintre preoti. Biserica a intrat intre timp in parteneriat cu politicul in schimbul francului. De ce? E simplu. Biserica mobilizeaza masele pe care politicul nu a fost niciodata capabil sa le mobilizeze. Paradoxal este ca inainte de acest parteneriat, biserica era tocmai un refugiu iar lumea cauta solutii pentru traiul mizerabil la popi si la Dumnezeu.

Si cum arata biserica de astazi? Pai cam asa: Icoane scoase la imprimante, preoti care stau pe google si pe mess, preoti care merg cu jeepuri BMW X5, preoti care sfintesc sex-shopuri, stadioane de fotbal, bordeluri si alte lucuri care nu au nici ce mai mica legatura cu religia sau cu Dumnezeu. Biserica a devenit astfel o afacere scapata de sub control. Si cum preotii se spala in bani nici nu mai stiu ce sa faca cu ei.

Iata la ce s-a gandit un preot din Cluj. Ca sa nu se mai deplaseze pana la biserica de fiecare data cand e nevoie a instalat un sistem care ii permite sa traga clopotele bisericii prin sms, de oriunde s-ar afla. Sistemul care a costat 2000 de euro este activat si controlat de un soft atunci cand acesta primeste sms, moment in care sunetul clopotelor rasuna in tot satul.

Dar ce face preotul cand nu mai are credit sau sms-uri gratuite, va intrebati? Cine trage clopotele? Solutia gasita de firma respectiva care a montat acest sistem a fost atasarea unui buton de activare aflat in interiorul bisericii. De acum nimeni nu mai este nevoit sa urce pana in clopotnita si sa suporte sunetul asurzitor.


Sursa Foto: Libertatea.ro

Oare cat o dura pana cand slujbele o sa se tina prin webcam ? Oare cat pana spovedania se va face pe un canal privat de chat? Pai, nu cred ca prea mult.

In nici un caz cele scrise mai sus nu se indreapta impotriva religiei ortodox-crestine si cu siguranta nu toti din biserica ortodoxa se pot regasi in cele relatate mai sus. Sunt sigur ca mai exista si preoti cinstiti care inteleg rolul de preot si il exercita cu moralitatea si demnitatea cuvenita.

Categorii:Ridicol Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: