Prima pagină > Aparte, Valori Romanesti > Romanii uimesc occidentu’

Romanii uimesc occidentu’

Este trist cand constati ca talentele Romaniei ajung sa fie apreciate doar in afara tarii si batjocorite si ignorate pe teritoriului romanesc. Acesti oameni nu numai ca sunt apreciati si cautati, ei reusesc sa uimesca pur si simplu lumea occidentala prin valoarea si prin atitudinea lor. Iata cateva cazuri:

UPDATE:

Cel mai recent caz este cel al lui Stefan Atargovitoae care a ajuns cu ajutorul unei burse in Italia la concursul „Ti lascio una canzone” reusind sa ia premiul intai. Acesta a reusit sa ii uimeasca si emotioneze pe Italieni cu vocea si prezenta lui stralucitoare. Italienii l-au adorat pe copil inca de la prima aparitie numindul „baiatul cu chip de inger”.

Alt caz recent este cel al Andreei Olariu, o tanara cantareata de 14 ani care a castigat acum cateva zile concursul muzical „Io Canto” din Italia. Premiul intai consta intr-o bursa de studii la Music Art and Show din Milano, oras in care cel mai probabil se va si stabili pentru a urma aceste studii.

De cazul Petrutei Küpper cu siguranta ati mai auzit. Ea este o fosta eleva a maestrului Gheorghe Zamfir, care a ajuns in finala show-ului „Das Supertalent” din Germania, emotionand publicul cu sunetele produse de naiul la care canta. Ea s-a stabilit astazi in Germania dupa ce anterior a fost nevoita sa invete limba germana intr-o perioada foarte scurta de timp mai exact de un an, criteriu care trebuia indeplinit pentru a putea participa la acel concurs.

Mihaela Ursuleasa se numara si ea printre super talentele romanesti care au uimit occidentul. Inca de la varste fragede Mihaela era considerata un copil minune al pianului. Tanara pianista a primit anul acesta premiul „Echo” din Germania la categoria de muzica clasica. Nascuta la Brasov ea s-a stabilit astazi la Viena impreuna cu mama ei.

Sa ne aducem aminte si de Costel Busuioc un cantaret roman care a castigat acum doi ani concursul spaniol „Hijos de Babel” lui fiind oferit ca premiu intai un contract cu casa de discuri SONY/BMG. Acesta plecasa initial la munca in Spania pentru a-si putea intretine familia din Romania.

Si ca sa nu credeti ca romanii au doar o pasiune pentru muzica va prezint aici pe unii dintre cei mai buni doctori ai romaniei.

Este Cazul profesului Marian Ionescu un chirurg roman care si-a exercitat profesia in mare parte in Anglia si care a inventat valva artificiala. Acesta a fost nevoit sa fuga din Romania in anul 1965 sub presiunile regimului comunist. Acum este un doctor celebru repsectat in toata lumea care locuieste la Monaco.

Unul dintre marile genii ale acestui secol este un neurolog roman. Un doctor care, de 50 de ani, opereaza pe creier si salveaza vietile pacientilor sai. Este celebru in lume, dar aproape necunoscut in Romania. Leon Danaila si-a dedicat toata viata meseriei sale. Astazi, Clinica de neurochirurgie din Bucuresti exista datorita lui. Are un salariu de 400 Euro insa munca lui este de nepretuit. In tarile occidentale acest mare medic ar avea, fara sa exagerez un salariu anual de peste 1 mio. de euro. Un salariu care ar fi pentru acest doctor cu siguranta mai mult unul simbolic pentru ca viata lui inseamna medicina si nu banii. Pe langa modestia domnului doctor Danaila este de remarcat si pasiune si daruirea cu care isi exercita profesia. Se scoala la 4 dimineata, citeste din carti, pleaca la 6 catre spital, revine seara acasa si se reapuca de citit.

Un alt doctor de valoare este doctorul ortoped pentru copii Gheorghe Brunei. Acesta a refuzat sa plece in Anglia pe un salariu de 67 mii de lire/luna gandindu-se la ce se va alege de spitalul din Bucuresti la care lucreaza, daca ar pleca in Anglia, spital care nu ar fi gasit doctor inlocuitor avand in veder ca la ora actuala tot mai multi medici parasesc Romania. Astfel el a refuzat oferta fabuloasa a britanicilor si a ales sa ramana in Romania.

Iar un caz mai trist este cel al profesorului doctor chirurg Alexandrul Pesamosca care a operat peste 50 mii de oameni si a fost odata desemnat de catre specialistii francezi din domeniu drept unul dintre cei mai buni chirurgi ai europei. Acesta traieste astazi singur intr-o rezerva a spitalului cu o pensie de 1000 lei inseamnand nici 300euro.

Si acestea sunt doar cazurile mediatizate.

Stefan Atargovitoae

Andreea Olariu

Petruta Küpper

Miahela Ursuleasa

Costel Busuioc

Alexandru Pesamosca

Leon Danaila

Categorii:Aparte, Valori Romanesti Etichete:,
  1. cristi tm
    12 ianuarie 2011 la 18:44

    toata stima pentru acesti OAMENII!!!mai ales domnilor Alexandru Pesamosca,Leon Danaila si Gheorghe Burnei!!!si te felicit pentru articol sper ca aceste randuri sa ajunga sa fie citite de milioane de persoane,deoarece te fac sa te simti mandru ca esti roman si mai ales te fac sa te simti mandru ca esti OM!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: